A Best Dog Kutyaközpont egyedülálló kölyök alapozó tanfolyamot hirdet kezdő gazdáknak

 
 
A lentebb olvasható információk csak tájékoztató jellegűek:

Milyen idős kölyökkutyáknak ajánlott a foglalkozás?
A tanfolyam egészen fiatal, 2-3 (4) hónapos kutyáknak ajánlott. Minden kutya életében az első egy év tapasztalatai igencsak meghatározóak az egyed felnőttkori viselkedésének kialakulásában. Ebből kifolyólag érdemes a kölyök tanítását, illetve szocializációját minél előbb elkezdeni, amire remek lehetőséget ad a kölyök alapozó tanfolyamunk.

Milyen gazdáknak ajánlott az alapozó tanfolyam?
A tanfolyam elsősorban kezdő gazdáknak készült, olyanoknak akik életük első (saját) kutyájukat készülnek felnevelni. Természetesen bármilyen szaktudással rendelkező gazdát szeretettel várunk, akár olyanokat is akik komolyabb „kutyás jövőben” gondolkoznak, és szeretnének egy biztos kezet a kölyök felneveléséhez, és kiképzéséhez, illetve a megfelelő gazda-kutya kapcsolat kialakításához.

 
 
Milyen formában történnek a foglalkozások?
A tanfolyam 12 alkalomból álló, kiscsoportos (3-4 páros) foglalkozásokat jelent. A csoportok összerakásánál igyekszünk a hasonló korú, és habitusú kutyákat összeválogatni, hogy mindenki kényelmesen érezhesse magát a foglalkozásokon. A tanfolyam heti rendszerességű, hetente egy fix alkalommal találkoznak a gazdák az oktatóval. Egy alkalom kb. 60-90 percig tart.

Hogyan néz ki egy tréning alkalom?
A foglalkozások első fele leginkább az előző tréning alkalommal már megtanult alapengedelmességi feladatok ismétléséről, illetve az esetlegesen előforduló viselkedés problémák átbeszéléséről szól. Az óra további részében újabb alapozó gyakorlatok kerülnek elő, illetve a tanítással eltöltött blokkokat játékos szünetek szakítják meg, ahol a kölykök egymással ismerkedhetnek, és jókat játszhatnak pihenésképpen.

 
 
Miben különbözik az alapozó tanfolyam a kutyaóvoda foglalkozásaitól?
Az alapozó tanfolyam alatt a párosok egy előre meghatározott tanmenet szerint haladnak, ami egy jóval összetettebb, finomabb alapozást tesz lehetővé. A kutyaóvoda foglalkozásaival ellentétben az alapozó tanfolyam alkalmai után a gazdák írásos formában kapnak házi feladatot, és lehetőségük van - a foglalkozásokon kívül - bármikor kérdezni az oktatót.

A következő tanfolyam indulásának időpontja:
Feltehetőleg március környéke.


Az alapozó tanfolyam egyedisége:

- a gazdának lehetősége van igazán elmélyülni kölyökkutyája kiképzésében, hiszen tapasztalt oktató, és segéd(ek) kísérik végig a tanfolyamon

- a tanfolyam során az oktató igyekszik a kutyák egymás közötti, illetve az emberek irányába történő kommunikációjába is betekintést adni, ezzel is támogatva a kölyökkutya tudatosabb felnevelését, és a társadalomba való sikeresebb beillesztését

- a tréning alkalmak után a gazda otthon elvégzendő házi feladatot is kap írásos formában, amely a kölyökkutya gyorsabb fejlődését teszi lehetővé