Kölyökkutyát tervezel, de számtalan kérdésed van? Nem tudod, hogy hogyan vágj bele egy kölyökkutya felnevelésébe? Nem tudod, hogy mikre kell figyelni a kölyök etetésével, gondozásával, sétáltatásával kapcsolatban? Nem tudod, hogy miért fontos kihasználni az első 12 hetet, hogy mi a gátolt harapás, és hogyan alakíthatjuk ki?
 
 
Egy kölyökkutya felnevelése nem könnyű feladat, főleg abban az esetben, ha a leendő gazda élete első kutyáját viszi haza. Egy kölyökkutya boldogságához számtalan dolog szükséges, és nem elég a kölyök kifogástalan egészségügyi állapota. A kutyák első fél-, egy évükben a legfogékonyabbak, így érdemes ezt az időszakot maximálisan kihasználni, esetleg egy szakember segítségét kérni az útmutatáshoz. Egy kölyökkutya személyében egy társat választunk magunknak, aki (remélhetőleg) hosszú évekig a család szerves része lesz, így javasolt mindent megtenni egy ideális, életre szóló kapcsolat kialakításáért.

A gazda hatalmas előnyhöz juthat, ha már a kölyök érkezése előtt szembesül azokkal a problémákkal, amelyek adott esetben megnehezíthetik egy kölyökkutya nevelését, illetve kiképzését. Nagy segítség lehet, ha a kölyök már egy előre kitervelt napi rutinhoz alkalmazkodhat, a gazda tisztában van az érzékeny periódus fontosságával, illetve konkrét elképzelései vannak a kölyökkutya lefárasztásáról.
 
 
 
 
A Best Dog Kutyaközpont kimondottan nagy gondot fordít a kölyöknevelés fontosságára, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az országban egyedülállóan foglalkozunk 8-12 hetes családi kölyökkutyák kiképzésével. A konzultációt elsősorban olyan gazdáknak ajánljuk, akik még a kölyök hazavitele előtt állnak, vagy esetleg kiemelten egy-két problémát szeretnének szakemberrel megbeszélni. A konzultáció előre rögzített témakörök mentén történik, de természetesen a gazdának bármikor lehetősége adódik feltenni saját kérdéseit.
 
 

A konzultáció témakörei:


Szocializáció
- az érzékeny periódus fontossága
- gátolt harapás
Napi rutin
- szobatisztaság kérdése
Szeparáció
- szobakennel
Tanítás
- klikker tréning