Nem tudsz elmenni otthonról, mert amint kirakod a lábad a kutya erős ugatásba, vonyításba kezd?

Kezdetben jó ötletnek tűnt a kutyát mindenhova magaddal vinni, mára viszont egy lépést sem tehetsz nélküle?

Minden nap félve mész haza, hogy a kutya a lakás mely részét tette megint tönkre?

Már több mint 1 éves a kutya, és még is ürít a lakásban ha nem vagy vele otthon?

Túlságosan közeledbe akar lenni a kutya,  és/vagy folyamatosan követ a tekintetével?

 
 
Ismerősen csengenek a fenti kérdések? Úgy érzed, hogy a kutyád szeparációs szorongásban szenved? Keress minket, segítünk!
A rehabilitációs folyamat egy 60 perces állapotfelméréssel kezdődik, ahol a kutyakiképző a gazda elmondásai alapján elemzi a kutya állapotát, a lehetséges kiváltó okokat. A konzultáció további részében az oktató ismerteti a gazdának azokat a módszereket, amelyeket alkalmazva várhatóak az abnormális viselkedések csökkenése, idővel megszünése következhet be. Továbbá a közös munkát két segédanyag, illetve online konzultációk segíthetik. Emellett természetesen bármikor van lehetősége a gazdának személyesen is tanácsot kérni az oktatóktól.
 
 
“A kutya domesztikációja során olyan szelekciós tényezők hatottak, amelyek az emberhez való kötődési kapcsolatok kialakítására hajlamosították a kutyát. Egy egészségesen szocializált kutya esetében ez úgy nyilvánul meg, hogy a kutya igyekszik folyamatos közelséget fenntartani a gazdájával. Egyes kutyáknál megfigyelhető, hogy a gazdától való elszakadást vészhelyzetnek élik meg, és kifejezetten nehezen viselik.”

Részlet A szeparációs stressz kutyáknál c. segédanyagunkból