Alapozó foglalkozás kölyökkutyáknak

 
 
 

A Best Dog Kutyaközpont egyedülálló kölyök alapozó foglalkozást hirdet kezdő gazdáknak

A lentebb olvasható információk csak tájékoztató jellegűek:

Milyen idős kölyökkutyáknak ajánlott a foglalkozás?
A tanfolyam egészen fiatal, 2-3 (4) hónapos kutyáknak ajánlott. Természetesen idősebb (5-6 hónapos), növendék kutyákkal is lehet jelentkezni.

Milyen gazdáknak ajánlott az alapozó?
A tanfolyam elsősorban kezdő gazdáknak készült, olyanoknak akik életük első (saját) kutyájukat készülnek felnevelni. Természetesen bármilyen szaktudással rendelkező gazdát szeretettel várunk, akár olyanokat is akik komolyabb „kutyás jövőben” gondolkoznak, és szeretnének egy biztos kezet a kölyök felneveléséhez, és kiképzéséhez, illetve a megfelelő gazda-kutya kapcsolat kialakításához.

Milyen formában történnek a foglalkozások?
A tanfolyam elsősorban egyéni foglalkozásokat (magánórákat) jelent, ami lehetővé teszi, hogy a változó munkabeosztással rendelkező gazdák is részt vehessenek egy több hetes, intenzív képzésen. Emellett kéthetente hétvégén csoportos tréning alkalmakat is tartunk, ahol a kölyköknek van lehetősége egymással ismerkedni, a gazdáknak az órákon tanultakat magasabb ingerkörnyezetben is gyakorolni.

Mennyi ideig érdemes járni a foglalkozásokra?
Nincs előre meghatározott időtartalom, hiszen a páros addig jár a magánórákra (idővel a csoportos foglalkozásokra), amíg el nem sajátította az általunk előre kijelölt tananyagot. Az eddigi tapasztalatok alapján kb. 3-4 hónap szokott kelleni, hogy a páros kellőképpen felkészüljön a nagy betűs életre. Mind a magánórák, mind a csoportos foglalkozások is 60 percesek.

Hogyan néz ki egy tréning alkalom?
A foglalkozások első fele az előző tréning alkalommal már megtanult alapengedelmességi gyakorlatok ismétléséről, illetve az esetlegesen kialakult viselkedés problémák átbeszéléséről szól. Ezt követően – amíg a kölyök pihen – a kutyakiképzés elméletben folytatódik, vagyis a kiképző vezetésével a kölyöknevelés alapvető témakörei (pl. a gátolt harapás kialakításának fontossága, illetve a különböző jutalmazási rendszerek tudatos, és helyes használata stb.) kerülnek elő. Az elméleti oktatás után minden egyes órán új alapengedelmességi-, illetve alapozó gyakorlatok megtanítására kerül sor.

Az alapozó egyedisége:

- a gazdának lehetősége van igazán elmélyülni a kutyakiképzés rejtelmeibe, hiszen a magánórák kezdetben egy nyugodt, csendes helységben zajlanak

- a tanfolyam menete viszonylag kötött, azonban a magánóráknak köszönhetően az órák az adott kölyökkutyára készülnek

- a gazdák nemcsak az órák során kapnak folyamatos visszajelzést kutyájuk viselkedéséről, hanem az órák végeztével írásos formában is, ami az elsajátítandó alapvető feladatok pontosabb, és tudatosabb végrehajtását segíti

- a páros az órán tanultak alapján otthoni feladatokat is kap, amelyek a kölykök gyorsabb fejlődését teszik lehetővé
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eszközöket és Weboldalt a Green-Light pályázatok keretében a pályázhat meg!

| KÖSZI NEM!
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup