Azt hiszem a kutyázásra születni kell. Nagyon szerencsés vagyok, hiszen szüleim munkakutyázással foglalkoztak, többszörös magyar válogatottak voltak IPO sportban, és német juhászokat tenyésztettek, így tőlük örököltem a kutyák szeretetét, és hát mondhatni beleszülettem ebbe az életformába. Már gyermekkoromban is elvarázsolt a kutyák értelmessége, és az a rengeteg szeretet, amit adni tudnak. Kis totyogósként, 4 évesen már kutyabemutatón szerepeltem: a plüsskutyámmal. Mondanom sem kell, a helyben maradással nem volt probléma.

Nem sokkal később Anyukám vett egy rottweilert, akit én Szimbának neveztem el, és annyira beleszerettem, hogy éjjel nappal vele lógtam, és képezgettem, sétálni hordtam. Noha Anyu kutyája volt, és először ő is fenntartásokkal kezelte a helyzetet, de 7 évesen a gazdája lettem, persze fél szemmel mindig felügyelet alatt. Imádtuk egymást, végtelenül szerető és türelmes kutya volt, hálával gondolok rá, hogy első kutyás tapasztalataimat vele élhettem meg.

Jászberényben mindig is pezsgő kutyás élet volt, melynek egyik fő összetartó alakja Édesapám, Csibra István volt. Rengeteget tanultam tőle, és figyelemmel kísértem mellette, hogyan képezi a hozzánk kutyasuliba járó kutyákat, és mindig csodáltam, milyen jó kapcsolatot tudott kialakítani a kutyáival. Szüleim biztatására, és segítségükkel indultam el az első kutyás versenyeimen is. Vuduval, aki egy gyönyörű koromfekete német juhász volt, számos IPO versenyen részt vettünk, a legbüszkébb talán a Nemzeti Bajnokságon elért III. helyre vagyok, ahol nagyon fiatalon állhattam a dobogóra a "nagyok közé", de a Mogyoród Kupán elért 100 pontos nyomkövetés is felejthetetlen élmény volt számomra. Lulu német juhászommal pedig BH szinten értünk el sikereket.

Már korán eldöntöttem, hogy tanulmányaim során is kutyákkal szeretnék foglalkozni, így az ELTE Biológia képzésén keresztül az ELTE Etológia Tanszéke felé vettem az irányt, itt írtam meg az alapszakos szakdolgozatomat is, melyben különböző tanulási módszerek hatékonyságát vizsgáltam kutyákon. Egy érdekes kutatás keretén belül lehetőségem nyílt kamatoztatni kutyakiképzői vénámat is, kutyákat tanítottam érintőképernyő kezelésére. Ebből született később a mesterszakos diplomám is, ahol egy érintőképernyős feladatra tréningezve a kutyákat, arra a kérdésre kerestem a választ, hogy függ-e a kutyák teljesítménye a személyiségüktől, valamint a figyelmüktől és az aktivitásuktól. Jelenleg az ELTE Doktori Iskolájának keretében kutatom a kutyák viselkedését.

Ahogy időm engedi, igyekszem hódolni a kutyás sportoknak, bár az utóbbi időben a tanulmányaim mellett nem igazán jutott időm versenyezni, remélem ez a jövőben változni fog. Jelenleg Vudu (az idősebb Vudu unokája) és Denisz a két nagy szerelmem, szabadidőm nagy részét velük töltöm, és őket képezgetem.