Kisgyerekkorom óta szeretem az állatokat, különösen a kutyákat, több családi anekdota is szól a velük való ismerkedésemről, barátkozásomról. (Bár én magam nem is emlékszem rá, az egyik kedvencem, miszerint a keresztszüleimnél töltött vakáció alatt a kereszttesóm kölyök rottweilerével akartam aludni, a kertben lévő kutyaházban. Esténként onnan kellett kihúzni és újra, meg újra elmagyarázni, bármennyire szeretem is a kutyát, nem alhatok vele.) A szüleim részéről azonban az állattartás határa a sok könyörgés, kérlelés ellenére is a törpehörcsög maradt, így több rendkívül aranyos és kedves hörcsög büszke gazdái voltunk az öcsémmel a középiskola végéig.
Azt gondolná az ember, ilyen előzmények után azonnal lett kutyám, amint úgymond a saját lábamra álltam, de a jogi egyetem után annyira beszippantott a munka világa, hogy attól féltem, nem lenne elég időm, energiám egy kutyára, és a belváros se lenne az igazi élettér egy eb számára. Végül egy betegség döbbentett rá, hogy az embernek valóban arra van ideje és energiája, amire igazán időt és energiát szeretne szánni, és szinte minden probléma, nehézség, vagy akadály leküzdhető, segítséggel legalábbis biztosan.
Így a féléves, pozitív kontrolleredmények birtokában, az időközbeni alapos átgondolást és fajtaválasztást követően, "lefoglaltam" egy csöpp kan labradort, nem sokkal később pedig belépett az életembe és – kellemes meglepetésként – a teljes család szívébe Füles. Az első pillanattól kezdve szerettem volna kutyaiskolába járni vele, és szerencsére azonnal Miklósi Bettit és a Best Dog Kutyaközpontot ajánlották számomra, ahol a nevelési, képzési elvek átfedésben voltak, és vannak az én ezzel kapcsolatos elképzeléseimmel: fontos a megfelelő kutya-gazda kapcsolat kialakítása, és a pozitív megerősítés alkalmazásával tanítják a kutya-gazda párosokat (természetesen van büntetés is, de nem az az elsődleges, jogászként úgy is mondhatnám, a büntetőjoghoz hasonlóan csak ultima ratio jelleggel kerül rá sor).
Ahogy a Best Dog segítségével egyre többet tudtam meg a kutyámról, egyre inkább érdekelt még részletesebben és mélyebben a kutyák "működése", belső motivációik, kommunikációjuk az emberekkel és a fajtatársakkal, stb. A könyvekből, előadásokból és videókból való tanulás mellett 2018 őszén lehetőségem nyílt bekapcsolódni az induló kölyökovis foglalkozásokba, ahol azóta is folyamatosan szélesíthetem az ebekkel kapcsolatos ismereteimet. Emellett pedig Fülessel is folytatjuk a tanulást, a középfokú vizsgát követően tervezetten a számára legideálisabb irányban, a szimatmunka világába, mivel a közös képzés, a közös élmények nagymértékben hozzájárulnak a pozitív kutya-gazda kapcsolat fenntartásához, illetve megerősítéséhez.